obezite-cerrahisi03

Kilolu olmak bir kader olmadığı gibi halledilemeyecek bir problem de değildir. Pek çok birey için kalıcı olarak zayıflamak zor gibi görünse de doğru yöntemleri uygulayarak bunu başaran insanlar adını tarihe yazmış, kilolarına veda edebilmiştir. Bilinen en büyük yanlış, sadece çok yemek yenildiği için kilolu olunduğu düşüncesidir. Gerçek aslında ruhumuzdaki virüslü düşüncelerin bedende kendini göstermesidir. İnsan, yapısı gereği kurgulayan, bir hayal gücü olan, zihni sürekli bulunduğu koşullara göre olumlu ya da olumsuz çalışan bio-psiko-sosyal bir varlıktır.

Zihnimize hakim olmayı öğreneceğiz! Açlık hissinin tüketim bağımlılığından kaynaklandığını, fiziksel ihtiyacımızdan fazlasını tüketmenin bedenimizi tahrip ettiğini bileceğiz. Yerini dolduramadığımız duygu ve düşüncelerin, hayatımızdaki baskıların bir sonucu olarak kendinizi tüketime odakladığınızı unutmayın. Anlık zevkler uğruna sağlığınızı kaybetmeye, kendinizi yıpratmaya son! İşte sizlere zayıflamak için uygulayabileceğiniz bazı öneriler;

Stres kontrolünü sağlayın: Günlük hayatımızda sorunsuz bir hayat yok fakat stresi de olumlu bir şekilde kontrol ederek başarıya ulaşmanız için bir araç olarak kullanabilirsiniz. Olumlu telkinlerde bulunun. Aşırı stres iştahı arttırmakta ve sizi daha çok yemek yemeye itebilir.

Mükemmeliyetçi zihniyetten uzaklaşın: ” Hayatta her zaman en iyisini yaparım, herkes bana saygı duysun, en başarılı ben olmayalım!” gibi bir zihniyet ruhunuzda sadece baskı yaratmaktadır. Elbette elinizden geleni yapıyorsunuz fakat sürekli mükemmeli beklemek, hem kalıplı ve keskin sınırları çizilmiş bir yaşam demek hem de yoğun hayal kırıklıkları…

Uykunuzu düzenleyin: İnsanın biyolojik uyku süresi 8 saat olmalıdır. Fazla uyku metabolizma hızını yavaşlatırken, az uyumak ise gün içinde enerji eksikliğinden dolayı daha fazla kalori almanıza sebep olur.

Olumlu telkinlerde bulunun: Olumsuz kodlamalardan uzaklaşın. Negatif düşünceler depresyonun en temel kaynağıdır. Depresyon, fazla tüketime sebep olur. Pozitif düşünce sistemini uygulayarak ruhsal olarak arınmayı sağlayabilir, düşünce gücünün etkisiyle başarıya ulaşmayı kolaylaştırabilirsiniz. Örneğin :  ” Ben kendine güvenli, cesur bir bayanım, kilo vereceğime inanıyorum!”

Not: Obezitenin en temel nedeninin ruhunuzdaki kalorili düşünceler olduğunu unutmayın!