Obezite

Obezite ile ilgili yapılan araştırmalar göstermektedir ki dünyada obeziteden yakınan insan sayısı her yıl artarak devam etmektedir. 2010 yılında dünya üzerindeki yetişkinlerin yüzde 11,5’i obez olarak gösterilirken, 2014 yılında bu oranın yüzde 13’e çıktığı ve 2025 yılında dünyada yaklaşık 1 milyara yakın obez olacağı varsayılıyor…

Günümüzde çağın en önemli problemi haline gelen OBEZİTE belki de sigaradan,  alkolden bile daha tehlikeli bir hale gelmiş bir bağımlılıktır. Peki, hayatımızın her anında ruhsal ve bedensel olarak kısıtlayan, ciddi sağlık sorunlarını tetikleyen obezite ile nasıl mücadele edilir? Bütün yöntemleri denediğini iddia edenler kısa vadede başarılı gözükse de neden ilerleyen zamanlarda verdikleri kiloların fazlasını geri alıyor?

Tüm bunları yanıtlamadan önce obezitenin nedenlerini açıkça ortaya koymak gerekiyor. Obezite, bedende kendini gösteren bir problem olsa da temelinde ruh dünyamızdaki ağırlıklar yatmaktadır yani çocukluğumuzdan bu yana yaşadığımız travmalar, kodlanmış virüslü düşünceler bizleri kilolu olmaya iten faktörlerin ruhsal boyutudur. Bizleri doymamışlık noktasına getiren, birer tüketim bağımlısı olmamızın başlıca nedeni yerini dolduramadığımız ruhsal açlığımızdır. Stres, öfke, hırs gibi tehlikeli duygu ve düşüncelerin sizleri fiziksel ihtiyaçtan fazlasını tüketmeye sebebiyet verdiğini unutmayın.

Bedensel faktörlere baktığımızda, teknoloji ile kolaylaşan hayatlarla hareketsiz kalmak, düzensiz ve sağlıksız beslenme ve özellikle FAST FOOD gibi besin değeri son derece düşük, kalorisi yüksek yiyecekler tüketmek kilo sorunu yaratıyor. Pek çok yiyecek firması,  tüketimi arttırmak için halk arasında Çin Tuzu denilen MONOSODYUM GLUTAMAT adlı maddeyi kullanıyor. Bu madde yiyeceklerin lezzetini arttırdığı gibi, doyma hissini de ortadan kaldırıyor. Sonucunda bütün o kalorili yiyecekleri yeseniz de kısa sürede acıkıyor ve yeniden yemek istiyorsunuz.

Görüldüğü gibi OBEZİTENİN kesin çözümleri için RUH-BEDEN bir bütün olarak değerlendirmek zorundayız. Bundan dolayıdır ki daha önceden denediğiniz diyet listeleri, rejim hatta mide kelepçesi  gibi hayatınıza mal olabilecek bedensel yöntemler mutlak başarıya ulaştıramamıştır. BEDENİNİZİ DENEME TAHTASI GİBİ KULLANMAYIN!

OMDER
OBEZİTE İLE MÜCADELE DERNEĞİ  / MAKALELER